מדרסים
אם אתם נמצאים בקבוצת האנשים הסובלים מכאבי גב, צוואר, כתפיים וכדומה בטח נחשפתם כבר למושג מדרסים. אז מה זה מדרסים, למי זה מתאים, איך בוחרים את המדרס המושלם? – על כך ועוד במאמר הבא.
גוף האדם בנוי מגידים, עצמות ושרירים כאשר קיים חיבור ממשי בין איבר לאיבר. זו הסיבה שכל איבר משפיע באופן כזה או אחר על איבר אחר ולעתים אנשים הסובלים מכאבים ברגליים, יסבלו גם מכאבים כרונים בגב או אפילו בצוואר. הבסיס ליציבות שלנו הן כפות הרגליים. על השטח היחסית קטן הזה נמצא כל משקל הגוף והן אלו האחראיות על ההליכה שלנו ועל תנועות נוספות אותן אנו מבצעים.
עם השנים נוצרים בגוף שינויים פיזיולוגיים מה שלעתים מעודד כאבים ונזק לרגליים, לברכיים, לעמוד השדרה וכו׳. מדרסים הומצאו במטרה לספק תמיכה מלאה בכף הרגל ולהתאים את צורתה של כף הרגל לנעל בה אנו נוהגים ללכת ביומיום. יש כפות רגליים המאופיינות בהקשתת יתר ויש כאלה שאין להן בכלל הקשתה מה שנקרא פלטפוס ולכן המדרסים מסייעים בתיקון אותם מצבים. מחקרים מוכיחים כי מדרסים המותאמים לכפות הרגליים באופן אישי מסייעים להפחית ואף למנוע כאבים הנוצרים כתוצאה ממצבים רפואיים ואורטופדיים שונים דוגמת פריצות דיסק, דורבן בעקב, יבלות ואפילו מחלות כרוניות כמות סוכרת למשל. הדעות לגבי יעילותם של המדרסים חלוקות, אך אם אתם סובלים מכאבים בהחלט שווה לנסות שכן היום קופות החולים משתתפות בחלק ניכר מעלות המדרסים ואפילו מאפשרות לכם להנות משירות מדרסים בהתאמה אישית.
איך תדעו שאתם צריכים מדרסים?
התייעצות עם מומחה כף הרגל או עם אורטופד מומחה תסייע לכם להבין האם כדאי לכם לנסות ולעשות שימוש במדרסים. היום יש סוגים שונים של מדרסים החל ממדרסי גבס המיוצרים בהתאם למבנה כף הרגל. יש גם מדרסים אותם מייצרים לאחר שמתבצעת סריקה במכשיר לייזר ייחודי, שיטה שמוכיחה את עצמה שוב ושוב כיעילה ויש מדרסים שנוצרים תוך כדי הליכה שיטה המכונה מדרסי Biothotic. חלק מהמדרסים מיוצרים במטרה לספק לרגל הגבהה, אחרים מונעים הזעה מוגברת, יש מדרסים המסייעים למנוע בלימת זעזועים ועוד. חשוב מאוד לוודא שקיימת התאמה מושלמת בין סוג המדרס שאתם בוחרים לבעיה ממנה אתם סובלים.